25 augustus 2017

Peter Janssen (de Schoester) uit Groesbeek overleden.

Afgelopen woensdag is Peter Janssen, de Schoester,  uit Groesbeek overleden. Peter werd slechts 69 jaar. Peter was al enige tijd ziek maar na een operatie in Eindhoven leek het beter te gaan. Peter was onder andere medewerker van omroep Berg en Dal en bestuurslid van de Jeu de Boules vereniging binnen Germania en muzikant. Wij wensen zijn vrouw Marietje, dochter Patricia en verdere familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.  De herdenkingsbijeenkomst is op woensdag 30 augustus om 11.00 in uitvaartcentrum Sion te Groesbeek. Daarna zal Peter in besloten kring worden gecremeerd.

– In Memoriam Peter Janssen (Germania)

Afgelopen woensdag is Peter Janssen (de Schoester) overleden. Peter was de laatste twee jaren lid van het bestuur van de Jeu de Boules club binnen Germania.

Peter was al geruime tijd ziek en hoopte na een ingrijpende operatie in Eindhoven dat zijn herstel zou gaan intreden. Dat bleek echter ijdele hoop want na de operatie bleef Peter pijn houden en dat hij toch uitzaaiingen had in diverse delen van zijn lichaam.

Peter hebben we binnen de Jeu de Boules afdeling leren kennen als een buitengewoon aimabel mens die zich, samen met Marietje volledig, inzette voor de Jeu de Boules afdeling van Germania. Fanatiek, betrokken en altijd bereid dingen op zich te nemen, zo hebben wij Peter leren kennen. Als zoon van erevoorzitter Herman Janssen, die een echt voetbaldier was, wist Peter zich te onderscheiden in zijn enorme betrokken- en doortastendheid, daar waar het de Jeu de Boules club betrof. Altijd bereid dingen te doen, dingen bespreekbaar te maken en dingen te zien vanaf de vrolijke kant. Bij Peter was het glas altijd half vol en nooit leeg, want Peter hield van het leven. Ook toen zijn ziekte het van hem leek te gaan winnen, bleef Peter positief, waarbij hij, ondanks de pijn die hij vaak had, zijn stoute humor wist te bewaren. Het was dan ook nooit een straf bij Peter op ziekenbezoek te gaan want na 1 minuut over zijn ziekte gesproken te hebben ging het altijd weer op de leuke dingen des levens. Peter hield als geen ander van het leven en wilde daar dan ook met volle overgave aan vasthouden. Gesteund door Marietje en dochter Patricia, maar ook door de goede vrienden die hij had, heeft hij van de laatste fase van zijn leven toch nog tot iets vrolijks weten te maken. Dat was vooral te danken aan zijn onnavolgbare gevoel voor het maken van de juiste grappen op de juiste momenten, zelfs als dat door de pijn niet altijd meeviel.

Germania in het algemeen en de Jeu de Boules club in het bijzonder verliest met Peter een uitstekend bestuurder maar vooral een goede vriend. Wij wensen Marietje en Patricia en iedereen voor wie Peter speciaal was veel sterkte toe met dit zware verlies want zoals Peter was, kom je er niet zoveel tegen.

Voor Peter zal er een herdenkingsdienst worden gehouden in uitvaartcentrum Sion op woensdag 30 augustus om 11.00 uur.
Hierbij is iedereen van Germania van harte welkom. Daarna zal Peter in besloten kring worden gecremeerd.