15 juli 2017

Drie zussen exposeren dit weekend in Persingen.

Dit weekend is er weer een interessante expositie in het Kerkje van Persingen.  Drie zussen geboren in Beek: drie verschillende karakters en passies Caroline, de oudste, heeft veel in klei gewerkt, maar ook met gips en was. Hierbij diende een model als inspiratie. De laatste tijd gaat alle  aandacht naar het beeldhouwen, zowel figuratief als abstract en laat ze zich leiden door de steen. Gefascineerd door wat er ” in de steen leeft” en vaak verrast door uiteindelijke resultaat. Inge heeft in een sabbatjaar het keramiek ontdekt en hier is de ontwikkeling van haar creaties van figuratief naar expressionistisch en non-figuratief gegaan. het werken met verschillende technieken kenmerkt haar werk Lianne, de jongste, heeft vooral schil deren als hobby. Haar stijl is niet in een specifieke richting te vatten; realistisch figuratief, expressionistisch, abstract en geabstraheerd. Hoewel dieren een prominente plaats innemen in haar collectie . Kleur heeft de boventoon. 3 zussen, Lianne Simons, Inge Spijkerman en Karoline Voskuilen. 15 en 16 juli, Persingense kerk. Openingstijden 11:00- 17:00 uur. zie de foto’s