15 juli 2017

Commissarissen van de Koning lopen 1000e Sunset March

Clemens Cornielje, de Commissaris van de Koning in Gelderland, heeft vrijdag 14 juli, samen met zijn collega Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Brabant, de 1000e Sunset March over de Nijmeegse brug “de Oversteek”, gelopen. Ze deden dit in gezelschap van diverse leden van de Sunsetgroep. Met ruim 200 deelnemers werd het een gedenkwaardige Sunset March. Iedere dag loopt een veteraan (of meerdere) de Sunset March op de Nijmeegse brug de Oversteek. Het is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen die op 20 september 1944 op die plek de Waal overstaken. Tijdens deze Waalcrossing zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Cornielje en Van de Donk legden vervolgens een krans bij het monument op de Oosterhoutsedijk. Ook bij de 500ste oversteek waren de beide commissarissen aanwezig. Van de Donk hield en toespraak en beloofde bij de 1500ste weer aanwezig te zijn. zie de foto’s  deel 1A; deel 2