9 juli 2017

Omloop der Zevenheuvelen.

Zondag 9 juli 2017 vond de eerste editie plaats van de Omloop der Zevenheuvelen in Berg en Dal. Het wielerevenement dat de koers terugbrengt naar de heuvels van het Rijk van Nijmegen.Op het programma stonden een schitterende toertocht en wedstrijden voor elite/beloften, junioren (klimmerstrofee), recreanten en amateurs/sportklasse. Benjamin Sydik was de winnaar. Deze Duitser van de Veldhovense Tempo-formatie won in Berg en Dal de sprint van een kopgroep van negen renners. Op het heuvelachtige parcours – de renners beklommen tijdens de 9 kilometer lange ronde onder meer de Derdebaan – hadden de eerste aanvallen allemaal geen succes. Nadat na een valpartij in de afdaling van de Oude Kleefsebaan de koers in de vierde van negen ronden even werd geneutraliseerd, sprongen bij de hervatting van de race de negen renners direct weg. zie de foto’s (komen nog)