1 juli 2017

Leerlingen “Vioolles” in concert in witte kerkje van Ubbergen.

Zaterdagmiddag was het jaarlijks terugkerende leerlingenconcert van de vioolleerlingen van Guido Jansen. De leerlingen tussen de vijf en tweeëntwintig jaar oud hadden weer een aantal prachtige muziekstukken ingestudeerd en speelden deze,  al dan niet begeleidt door pianospel,  voor een volle zaal. Met geduld en plezier volgen zij wekelijks hun les bij de enthousiaste docent, zelf violist en dirigent, die hun weet te inspireren tot steeds mooier vioolspel. Muziek van diverse componisten deed de stilte veranderen in melodieën, tot vermaak van het publiek. De jongste van 5 jaar, speelt amper één jaar viool, terwijl een andere leerling al na drie maanden les mee deed aan deze middag. Doe het maar eens na met zoveel haren en snaren!  Een aantal oudere spelers speelden  o.a. het vioolconcert van Mozart in G en een concert voor 4 violen van Vivaldi. zie de foto’s deel 1A; deel 1