29 juni 2017

DuurzaamBeek café in Beek met muzikale ondersteuning van René Cremers

 Woensdag was er weer een “DuurzaamBeek café”  in  het Kulturhus te Beek met muzikale ondersteuning van René Cremers, de Beekse sing-a-song writer.  Er werd gestart met een zeer informatieve en prikkelende inleiding van Ron van Duin, expert in  mobiliteit en logistiek aan de TU Delft en Hoge School Rotterdam én woonachtig in Millingen aan de Rijn. Hij nam de bezoekers mee naar voorbeelden van “slim transport” en hoe we daar ons voordeel mee kunnen doen. Kent u bijvoorbeeld het project Cargo Hitching, dat is gestart in de gemeente Berg en Dal in samenwerking met Pluryn en BRENG? Wat is de impact van mobiliteit op ons eigen leven, hoe moet de openbare ruimte worden ingericht en hoe zit het met openbaar vervoer? Andere onderwerpen die aan bod komen in dit DuurzaamBeek Caféwaren oa.  kunnen we auto’s delen, hoe duurzaam is elektrisch vervoer, waar staan toch die laadpalen in de gemeente? Hierover spraken Karla Mulder, Eldert Baars en wethouder Erik Weijers. Tot slot was er een samenvatting van eerdere DBCafé’s en aandacht voor de thema’s die  opgepakt moeten worden. Ook het project “Pakketjes liften” kwam aan bod. (vandaag in de Gelderlander)