26 juni 2017

Zelfpluktuin “Ooijs Moois” open met Streekgala 2017.

Ook deelnemer aan het Streekgala 2017 was de Zelfpluktuin Ooijs Moois in Persingen.  In de zelf-pluk-tuin van de familie Arnts kon men deze dag voor eigen gebruik frambozen, bramen, witte- rode- en zwarte bessen plukken.. Het onderhoud van de frambozentuin gebeurt op een bijzondere manier. In samenwerking met Kemnade/Plurijn komen mensen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen als dagbesteding in de tuin werken. Zij worden ondersteund door begeleiders en de familie Arnts en samen telen ze de lekkerste bessen van de Ooijpolder! Ook is er een zelf-pluk bloementuin waar men een eigen bos bloemen kan plukken. Buiten het bessenplukken werden er door de Sport Vereniging Ooij Korfbal poffertjes gebakken met heerlijke frambozensaus en gaf de imker uitleg. De cliënten van Kemnade/ Plurijn waren aanwezig om hun zelfgemaakte producten te verkopen.  Patrick van Thiel gaf klimdemonstraties en  inlichtingen over boomverzorging, waarbij hij ook een presentatie gaf van diverse zaaggereedschappen en door hem, zelf gemaakte houten spullen.(Treework Erlecom). De ijskar van M’ijsjes zorgde voor een frisse versnapering. De hele dag waren er veel bezoekers. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.