24 juni 2017

Feest der Kampioenen gemeente Berg en Dal.

Op vrijdag 23 juni 2017 organiseerde de gemeente Berg en Dal weer het jaarlijkse Feest der Kampioenen bij het gemeentehuis in Groesbeek. Tijdens dit evenement werden alle jeugdteams (31 teams) en individuele junioren (5) die in het seizoen 2016-2017 kampioen waren geworden,  gehuldigd. In totaal waren er 298 kampioenen, maar niet iedereen was deze avond aanwezig. De uitreiking vond plaats door wethouder Erik Weijers, die verantwoordelijk is voor de sport in de gemeente.  In de pauzes tussen de uitreiking werd er door Mark Mulder en Jeroen Kuijt een tafeltennisshow gegeven.  Beide mannen gaan het hele land door voor tafeltennisactiviteiten op maat en lieten vrijdagavond op het Dorpsplein spectaculaire dingen zien. Alle deelnemers aan dit Feest der Kampioenen hadden na de uitreiking een loterijbonnetje gekregen en na afloop werd de trekking gehouden waarbij de kinderen een een geborduurde handdoek of badlaken of een VVVbon konden winnen.   zie de foto’s deel 1;   deel 2

 

 

KAMPIOENEN GEMEENTE BERG EN DAL 2016-2017

Dans

Dansgarde “Puppies” van CV De Deurdouwers Millingen, bestaande uit 11 personen
Wonnen onder andere een danstoernooi in Berghem. Middelste dansgroep (qua leeftijd) van de vereniging. Neemt deel aan regionale en internationale danstoernooien.

Dansgarde “Rellebellen” van CV De Deurdouwers Millingen, bestaande uit 7 personen
Wonnen onder andere prijzen bij danstoernooien in Berghem, Oosterhout, Ewijk. Het is de meest ervaren dansgroep van de vereniging. Neemt deel aan regionale en internationale danstoernooien. Een gedreven groep jonge meiden die ook de mini’s ondersteunen.


Judo

Marco van Doorn (Budoschool Gennep)
Districtskampioen Limburg (<15 jr).

Mirthe van Kerkhof (Stichting Top Judo Nijmegen)
Districtskampioen Midden-Nederland (<15 jr en <36kg).

Renske Wekking (Stichting Top Judo Nijmegen)
Districtskampioen Midden-Nederland (<15 jr en <44kg).

Kim Wijers (Stichting Top Judo Nijmegen)
Kampioen Midden-Nederland (<15jr en <48kg).


Korfbal

De Horst F1, bestaande uit 8 personen
Kampioen Welpen regio Maas en Waal. Deze meisjes zijn dit jaar voor het eerst met wedstrijdjes begonnen en dus allemaal voor het eerst kampioen. Dat werd gevierd met frietjes en een ritje op de platte kar! Ze zijn boven zichzelf uitgestegen.

ODIO C1, bestaande uit 7 personen
Kampioen najaars- en binnencompetitie. Team bestaat uit Isa, Kiki, Sasha, Gitte, Pien, Eva en Renske. Het zijn 7 sportieve en gezellig meiden!

Kampioen in zowel de eerste als tweede helft van de competitie.

ODIO E2, bestaande uit 6 personen
Kampioen tweede helft buitencompetitie.

ODIO F1, bestaande uit 8 personen
Kampioen tweede helft buitencompetitie. Dit team is begonnen met speelsters van ODIO en Klimop omdat er te weinig spelers waren van de juiste leeftijd. Direct kampioen geworden!

SVO B, bestaande uit 10 personen
Voorjaarskampioen in de eerste klasse.

SVO C1, bestaande uit 5 personen
Kampioen zaalcompetitie.

SVO D1, bestaande uit 11 personen
Voorjaarskampioen in de eerste klasse.


Ponyclub

Lieke Splithof (De Veldruiters)
Zij werd jeugdkampioen.
–> Niet aanwezig


Voetbal

Achilles ’29 JO 9-4, bestaande uit 9 personen
Voorjaarskampioen 5e klasse.

Achilles ’29 JO11-4, bestaande uit 10 personen
Voorjaarskampioen 6e klasse.

Achilles ’29 JO12-1, bestaande uit 16 personen
Kampioen hoofdklasse najaar en KNVB bekerwinnaar 2016/2017. Zeer talentvolle groep binnen de jeugdopleiding van Achilles’29.

Achilles ’29 JO17-2, bestaande uit 14 personen
Kampioen 3e klasse voorjaar.

Achilles ’29 O9-1 (F1), bestaande uit 9 personen
Najaarskampioen eerste klasse. Een nieuw opgestart O9-1 team welke bestaat uit jongens en meisje uit Groesbeek, Duitsland, Gennep en Heumen. Mooi om te zien dat er al meteen vanaf het begin van het seizoen een chemie tussen deze “vreemde kinderen” met elkaar was. Ook de tweede seizoenshelft in de Hoofdklasse is goed gegaan, een verdienstelijke gedeelde 3e plaats behaald.

De Treffers JO11-2 (E2), bestaande uit 10 personen
Voorjaars-kampioen 3e klasse.

DVSG JO15, bestaande uit 16 personen
Kampioen in de 5e klasse.

Germania JO11-1 (E1), bestaande uit 9 personen
Kampioen 4e klasse. Sjoerd, Mickey, Rens, Nika, Teun, Levi, Thijs, Teun en Sven zijn ongeslagen kampioen geworden: 2 gelijk, rest gewonnen.

Groesbeekse Boys JO15-1 (C1), bestaande uit 15 personen
Ongeslagen kampioen in de 5e klasse.

SC Millingen JO13-1, bestaande uit 15 personen
Najaar-kampioen in derde klasse.

SC Millingen JO15-2, bestaande uit 14 personen
Voorjaarskampioen 3e klasse.

SVO JO13-1 (D1), bestaande uit 14 personen
Kampioen vierde klasse. 13 jongens en 1 meisje Anna: teamnaam Manna (Mannen en Anna). Alle wedstrijden gewonnen met maar 1 tegendoelpunt (keepster Anna)

 


Volleybal

Ikaros Jongens C1, bestaande uit 6 personen
Kampioen tweede klasse. Team heet “jongens”, maar is een mix-team dat voornamelijk uit meisjes bestaat.

Ikaros Meisjes C1, bestaande uit 8 personen
Kampioen tweede klasse.

Ikaros 1, niveau 4. Bestaande uit 6 personen
Kampioen geworden. Leeftijd van spelers in het team is tussen de 9 en 10 jaar.

Ikaros 1, Mini’s niveau 6. Bestaande uit 6 personen
Kampioen geworden. Leeftijd van spelers in het team is tussen de 11 en 12 jaar.

Switch ’87 Mini’s niv.3, team 1. Bestaande uit 5 personen
Evy, Britt, Floor, Lot en Mila zijn zomerkampioen niveau 3 geworden. Deze dames speelde het begin van het seizoen nog op niveau 2. Na de eerste helft van het seizoen maakten zij de stap naar niveau 3. Dit niveau bleken zij met gemak aan te kunnen. Zij werden, onder het toeziend oog van bijna de hele familie van het team, op dit hogere niveau dan ook meteen kampioen.

Switch ’87 Mini’s niv.4, team 1. Bestaande uit 5 personen
Marescha, Danique, Lara, Jan en Iris zijn winterkampioen niveau 4 geworden. Dit team is vooral van het plezier tijdens de trainingen en de prestatie bij de wedstrijden. Dit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen want ze spelen stuk voor stuk erg goed en hebben veel plezier in volleybal.

Switch ’87 Mini’s niv.3, team 1. Bestaande uit 5 personen
Ilyane, Milan, Demi, Merle en Julia zijn winterkampioen niveau 3 geworden. Dit team begon het seizoen op niveau 3. Ze bleken dit niveau gemakkelijk aan te kunnen, want zij werden Winterkampioen. De tweede helft van het seizoen speelde dit team een niveautje hoger. Dit hebben zij ook prima gedaan!

Switch ’87 Mini’s niv.3, team 2 en niv.4, team 5. Bestaande uit 5 personen
Froukje, Frederique, Manuel, Amber en Lotte zijn in één jaar tijd tweemaal kampioen geworden. Zowel in de eerste als tweede helft van de competitie. Dit team begon het seizoen op niveau 3. Na de eerste helft werden ook zij glansrijk kampioen. De tweede helft van het seizoen speelde dit team op niveau 4. En zelfs op dit niveau wist het team op de laatste toernooi-dag het kampioenschap in de wacht te slepen. Wat een knappe prestatie!

Switch ’87 Mini’s niv.4, team 2. Bestaande uit 5 personen
Senna, Nikki, Julia, Mara en Puck zijn winterkampioen niveau 4 geworden. Dit team werkt goed als een geheel. Alle kinderen hebben hun eigen kwaliteiten en daar maken ze samen goed gebruik van. Als team zijn ze gegroeid en ze hebben een stabiel spel. Wij zijn heel trots op hun mooie prestatie!