23 juni 2017

“75-Hectometermars” in de gemeente Berg en Dal.

In de aanloop naar de Vierdaagse wordt ieder jaar de 75-Hectometermars georganiseerd door een van de doorkomst-gemeenten. Dit jaar was de gemeente Berg en Dal op vrijdag 23 juni aan de beurt.  De tocht van 7,5 km was voor genodigden , waaronder veel burgemeesters en wethouders en voor mensen die meewerken aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het is bedoeld om op een ontspannen manier te netwerken.
Burgemeester Mark Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren leidden de stoet wandelaars door het Berg en Dalse landschap. Voorafgaand aan de tocht werden bij het gemeentehuis de vlaggen gehesen van de gemeente Berg en Dal, Stichting De 4Daagse en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). De deelnemers kwamen bijeen in het Afrikamuseum en gingen per treintje, waaronder drie zonnetreintjes van de Stichting Van Steen en Natuur, naar het gemeentehuis in Groesbeek. Wethouder Sylvia Fleuren vertelde in haar toespraak, voorafgaand aan de mars ,hoeveel moois de gemeente Berg en Dal te bieden heeft  op het gebied van landschap, cultuurhistorie en wijnbouw. zie de foto’s