12 juni 2017

Kringdag Rijk van Nijmegen-de Betuwe bij BUB in Beek

De Kringdag Rijk van Nijmegen-de Betuwe werd dit jaar op 11 juni georganiseerd door schutterij BUB uit Beek, t.g.v. haar 85 jarig bestaan. Al vroeg in de morgen kwamen de koningen van de diverse schutterijen en Gilden (13) uit de kring naar het Kulturhus in Beek, waar ze ontvangen werden door de besturen van BUB en de Kring. Samen met burgemeester Mark Slinkman werd het glas geheven en met de erewijn een toast uitgebracht. Vervolgens werd gestart met de marswedstrijden met defilé vanaf het Kulturhus naar de sportvelden van BVC, waar, na de officiële opening gestart werd met de wedstrijden. Esther Wolvers van schutterij EMM Kekerdom werd vervolgens de nieuwe Kringkoningin en volgde daarme Erwin Terwindt van schutterij de Vriendenkring op. Pamela Peters van schutterij Eendracht uit Ooij, die het afgelopen jaar al jeugdkoningin van de kring was, gelukte het ook deze keer weer de vogel er af te schieten, zodat zij, voor het eerst in de geschiedenis van de Kring, voor de twee achtereenvolgende keer jeugdkoningin is geworden.  Esther en haar partner Ruud en Pamela zullen samen de Kring in het seizoen 2017-2018 vertegenwoordigen. Bij koninginneschieten was Marion Egging van schutterij Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg de winnares.  zie de foto’s deel 1; deel 1A;  deel 2;  deel 3; deel 4; deel 5; deel 6; deel 7 ; deel 8

Uitslagen:

Koningsschieten:

1e prijs, de kop, Willie Neijenhuis, schutterij OEV Millingen aan de Rijn, 2e prijs, rechter vleugel, Frans Theunissen, Schutterij St. Hubertus, Groesbeek; 3e prijs, de linker vleugel, Geert Vink, schutterij Vriendenkring Leuth; koningin Ester Wolvers. 

Jeugdkoningschieten:

1e prijs: Lucas Klaassen, schutterij EMM Kekerdom, 2e prijs, Roel Sweeren, Schuttersgilde St. Sebastianus Gendt en 3e prijs: Lucas Klaassen, EMM Kekerdom. Jeugdkoningin werd Pamela Peters.

Koninginne schieten:

1e prijs: Therese Terwindt, schutterij Vriendenkring Leuth, 2e prijs: Nellie Hammen, Gilde St. Salvator Mundi Nederasselt, 3e prijs: Diny Theunissen, schutterij St. Hubertus Groesbeek.

Marion Egging van schutterij Gijsbrecht van Aemstel uit Gendt werd koningin.

Deelnemers 

 1. Schutterij B.U.B. – Beek-Ubbergen – Berg en Dal  in combinatie met Schutterij van Amsterdam
 2. R.K. Schutterij St. Hubertus – De Horst – Groesbeek
 3. Schutterij Vriendenkring – Leuth
 4. Schutterij Orde Eendracht Vreugde – Millingen aan de Rijn
 5. Schutterij Eendracht – Ooij (gem. Berg en Dal)
 6. Schutterij E.M.M. – Kekerdom
 7. St. Damianus Gilde – Niftrik
 8. Gilde St. Salvator Mundi – Nederasselt
 9. Schuttersgilde St. Bavo – Angeren
 10. Jong St. Sebastianus – Gendt
 11. Gilden van St. Gangulphus en St. Laurentius – Huissen
 12. De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel – Doornenburg
 13. Schuttersgilde St. Sebastianus – Gendt