11 juni 2017

2e Editie “Heel Berg en Dal bakt” geslaagd.

Het was weer een fantastisch evenement, de tweede editie van “Heel Berg en Dal Bakt!”, georganiseerd door Berg en Dals Bloei. Deze keer vond het evenement plaats bij dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Vorig jaar waren er 31 inzendingen op het terrein van Hamersveld,  maar dit jaar waren dat een aantal minder. 20 inzendingen waren er die er allemaal even lekker uitzagen. De jury had ook dit jaar weer een zwaar op de maag liggende, maar smaakvolle taak. Prachtige taarten, in 4 categorieën, Misbaksel, Taart uit de koelkast, Hartig en Zoete taart-cake,  waren er ingezonden,waar duidelijk met veel passie aan gewerkt was.  Er waren 7 zoete taarten, 8 koelkast taarten, 4 hartige taarten en één misbaksel.  Die jury bestond uit burgemeester Mark Slinkman, Kerstendalvoorzitter Jos Verstegen en Ellen en Anne, de dochters van Hans de Echte Bakker, die zelf, ivm vakantie niet aanwezig kon zijn. Er was ook voor vermaak gezorgd, op het plein van de school was een springkussen opgesteld.  De kinderen konden zich laten schminken en er was een workshop “cupcakes maken”. Voor de volwassenen was er een “proeverij”van een nieuwe biersoort gebrouwen door brouwerij Stollenberg. De winnaars van iedere categorie kregen een bakbijbel, de nummers twee een bon van € 20,- van Hans de Echte Bakker en de nummers drie “een lekkernij”. De grote winnaar, Ivana van den Berg uit Groesbeek, kreeg een wisseltrofee voor haar taart “Strawberries & Sprinkles” Titelverdedigster Heidi Krispijn kreeg dit jaar de derde prijs in de categorie “zoet”. Herman Leensen maakte de foto’s.  zie de foto’s   Hieronder een overzicht van alle winnaars:

Categorie “Zoete taart-cake”
1. Ivana van den Berg ( tevens winnares van de wisselschaal)
2. Boris, Minke en Jara Sluijsmans
3. Heidi Krispijn

Categorie “Taart uit koelkast”
1. Koen en Bram Thijssen.
2. Villa Hamer.
3. Floor Reinders,

Categorie “Hartig”
1. Heidi/Arnoud Klein Tank
2. Milou Verbeet
3. Inge Bastiaanssen

Categorie “Misbaksel”
1. Anne en Niek Reumer.