4 juni 2017

Geslaagd 14e 5 tegen 5 toernooi VVLK in Leuth

Zaterdag 03 juni werd op Sportpark ‘De Duffelt’ voor de 14e keer het 5 tegen 5 toernooi georganiseerd. 24 teams, evenveel als een jaar eerder, stonden ingeschreven. Zij hadden zich opgegeven voor deelname in recreatieve en prestatieve poule-prestaties. Ook vier vrouwenteams deden mee in een eigen poule. Tussen half elf en kwart over vijf werd het programma afgewerkt in 54 wedstrijden. Het grootste deel van de dag liet ook de zon zich goed zien en was het een prachtige dag voor een voetbaltoernooi. Toch moest het programma drie kwartier stilgelegd worden vanwege een fikse onweersbui. Door de droogte van de afgelopen dagen zoog de ondergrond het water in korte tijd op en was er van de regenval al snel niets meer overgebleven. De circustent bleef door het mooie weer grotendeels leeg. Terrasjesweer!  Het toernooi verliep sportief en gezellig.  Zoals VVLK, de organiserende vereniging, het ook graag ziet. Naast een groot springkussen voor de kids was er dit jaar ook een tokkelbaan gebouwd. Dit onder deskundige supervisie van Quest-Events. Bij de prestatieteams kon De Kastanje de winst van vorig jaar niet herhalen. Wel haalden ze vrij gemakkelijk de finale en werden zeer verdienstelijk tweede. Voor een tiende overwinning moeten ze dus nog minstens een jaartje wachten. Eerste en winnaar van de prestatieteams werd dit jaar het team Escalatievogels. Scheidsrechters Henri Janssen en Johan Menting hadden hun handen vol aan de beide teams die vol voor de overwinning gingen. Met een 3 – 2  overwinning trok Escalatievogels aan het langste eind. Toch ging er ook dit jaar weer een prijs naar naar buurdorp Millingen. Het was het team Fixet dat in de finale bij de recreanten nipt met 7 – 6  winst de zege afdwong ten koste van het team Linkmiegels.  Verder was de beker in de damespoule voor team 3e helft. Ze waren overtuigend winnaar. Team De 3 P’s eindigde op de tweede plaats. Het avondprogramma werd ingezet en afgesloten door DJ Ronnie. Het werd een warme en gezellige afsluiting van weer een geslaagd toernooi. De toernooicommissie dankt alle sponsoren en vrijwilligers die zich ook dit keer weer voor de volle honderd procent hebben ingezet voor een opzetten van dit toernooi.  Tekst Sjarel Hubbers. zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3