22 mei 2017

Walter Kersten opnieuw schutterskoning van B.U.B in Beek.

Walter Kersten uit Beek heeft zondag in Beek tijdens het jaarlijkse koningsschieten van schutterij BUB de koningstitel behaald. Hij was één  van de drie kandidaten voor het Koningsschot. De andere schutters waren Niek van het Erve en Gijs Arts  Hij zal tijdens de a.s. kermis de huidige koning Coos Lamers opvolgen, die vorig jaar de koningstitel van Walter Kersten had over genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van BUB is er deze keer een jeugdkoningin. Dit werd Mila Thijssen. Zij volgt jeugdkoning Koen Frieling op, die zelf ook zijn uiterste best had gedaan om zijn titel te prolongeren.  Het koningsschieten vond dit jaar weer onder de juiste weersomstandigheden plaats op het terrein voor verzorgingshuis ’t Höfke. Ook werden 3 jubilarissen gehuldigd. 25 jaar Han Cornelissen, 40 jaar Lex Menting en 50 jaar Herman Kok. Meer foto’s volgen. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4

 

Uitslagen Koningsschieten:
1e prijs kop: 12e schot, Sander Arts
2e prijs rechter vleugel: 39e schot, Herman Kok.
3e prijs, linker vleugel: 71e schot, Peter Janssen
Walter Kersten schoot koning bij het 318e schot.
Dames:
1e prijs, Sylvia van Steen, 14e schot
2e prijs, Petra de Waal, 101e schot
3e prijs, Rosita Lohnstein, 124e schot
Jeugd:
1e prijs, Tygo Groothuijse 9e schot
2e prijs, Nicky op den Camp 23e schot
3e prijs Martijn Steenmans, 37e schot.