9 mei 2017

Twee elektrische auto’s voor gemeente Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal kreeg dinsdag 9 mei twee elektrische auto’s. De auto’s worden om 14.00 afgeleverd bij het gemeentehuis. Wethouder Erik Weijers nam ze daar officieel  in ontvangst. De gemeente gaat de auto’s gebruiken voor dienstreizen. De auto’s krijgen een parkeerplaats en oplaadpunt in de parkeergarage onder Bellevue.  Het zijn auto’s van het merk Hyundai, type Ioniq. Ze zijn geleased via autobedrijf Müskens in Groesbeek. De auto’s zijn voorzien van het logo van de gemeente en de tekst: “Deze auto rijdt 100% elektrisch”. De actieradius bedraagt tussen de 150 en 200 km. Het volledig opladen duurt 8 uur, met een snellader is de auto in 20 minuten 80% opgeladen.  De gemeente wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit staat heeft in de Energievisie Berg en Dal 2017-2020. Dat betekent dat de gemeente het gebruik van fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel moet terugdringen. De elektrische auto’s dragen daaraan bij. Na de overhandiging van de sleutels maakte de wethouder zelf een proefrit.