16 april 2017

VVLK viert 85 jarig bestaan in de Vriendenkring

Met geweldige muziek van de Millstreetband vierde VVLK uit Leuth zaterdagavond uitbundig haar 85 jarig bestaan in zaal de Vriendenkring te Leuth. zie de foto’s deel 1; deel 2

van de website van VVLK: Op 8 april 2017 was het precies 85 jaar geleden (8 april 1932) dat Voetbalvereniging Leuth- Kekerdom werd opgericht in café Rutten te Leuth door onder andere B. Driessen, B. Seegers en Th. Janssen. In het prille bestaan van VVLK werden de wedstrijden gespeeld in het weiland aan de Plezenburgsestraat van de tegenwoordige familie de Hengel (de Groenlanden) alwaar éérst de koeienvlaaien moesten worden opgeruimd. In die tijd had VVLK nog geen sportcomplex, clubhuis of kleedkamers. De ene week werd omgekleed in café Verheijen (thans café De Rosmolen) en de andere week in café Rutten gelegen aan het Kerkplein te Leuth. In 1961 kreeg VVLK zijn eigen accommodatie aan de Pastoor van Tielstraat te Leuth. De naam van het sportcomplex “De Duffelt” verwijst naar de naam van de landstreek waarin de Ooijpolder ligt. Het clubhuis kwam pas in 1971 en was niet meer dan een dubbele woonbarak van hout die door vrijwilligers in Lelystad was opgehaald. Dit clubhuis staat er nog steeds, al is het meerdere malen gemoderniseerd en zijn er bakstenen omheen geplaatst. Tegenwoordig heeft VVLK een prachtig sportcomplex bestaande uit 2 voetbalvelden en 2 trainingsvelden. VVLK heeft momenteel 310 leden. Er zijn 4 seniorenelftallen en de jeugd heeft een samenwerkingsverband met SVO’68. Bekende voetballers die bij VVLK hebben gespeeld zijn Peter Arntz en Theo Keukens die beiden in de Nederlandse eredivisie (AZ en FC Groningen) hebben gespeeld.