12 april 2017

Oplevering Groenblauwe diensten gemeente Berg en Dal

.
De  gemeente Berg en Dal heeft zich afgelopen jaren ingespannen voor een goed resultaat van het project groenblauwe diensten. Dit werd uitgevoerd in het kader van het Voorbeeldgebied landschapsontwikkeling Ooijpolder-Groesbeek. In twee gebieden (rondom de Horst en Berg en Dal) zijn er in het agrarische gebied veel landschapselementen aangelegd. Bij elkaar opgeteld is er meer dan 7 ha of meer dan 13 km aan landschapselementen aangelegd. Het gaat onder anderen om poelen, kruidenstroken, struweelranden, knip- en scheerheggen en knotbomen. Namens de gemeente organiseerde de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en de Stichting Landschapskapitaal de feestelijke oplevering voor de afsluiting van de inrichtingsfase van dit project langs de Koningin Wilhelminaweg in de Horst.  Vanaf nu start de beheerfase waarbij de aangelegde diensten dertig jaar onderhouden zullen worden. Sprekers tijdens de bijeenkomst waren o.a. wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal en heemraad Mathieu Gremmen van het waterschap Rivierenland. Bart Dingemanse, projectleider van het VNC leidde de aanwezigen vervolgens door het gebied, gevolgd door een feestelijke borrel met o.a. “Hagemeester tripel” een nieuwe biersoort. zie de foto’s. (komen nog)

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.