10 april 2017

Opening schoolmoestuin de Biezenkamp in Beek

Maandag 10 april werd de schoolmoestuin van basisschool De Biezenkamp geopend. De moestuin ligt in de strook tussen de school en de provincialeweg N325, in de “Groene Leefruimte” . Thijs uit groep 6A en Jens uit groep 6B mochten het lint doorknippen en daarna kon het tuinieren starten. De Biezenkamp hecht veel waarde aan leren door ervaren bij o.a. natuuronderwijs. Rondom het schoolgebouw wordt er al in vierkante metertuintjes getuinierd door verschillende groepen. Nu is er dus een grote moestuin bijgekomen in het voedselpark Beek, een gedeelte in de groene leefstrook. De leerlingen uit de groepen 6 zullen hier de komende maanden elke dinsdagmiddag te vinden zijn. De volgende gewassen maken deel uit van het teeltplan: radijs, goudsbloem, aardappels, peultjes, uien, wortels, rucola en snijbiet. Vrijwilligers zijn nog van harte welkom, ze kunnen zich aanmelden bij Jolanda Kleinjan, de directeur van de school via het emailadres; directie@biezenkamp.nl. Samen met de betrokken ouders en leerkrachten hopen de leerlingen op een goede oogst. zie de foto’s.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.