3 april 2017

De Muur van Beek “aangepast”.

Sinds een week is de van Randwijckweg in Beek weer geopend na een reconstructie van diverse weken,,  welke 2,7 ton heeft gekost. Er waren direct al veel aanmerking over de aanpassingen en de gemeente Berg en Dal heeft dan ook de afgelopen week haar uiterste best gedaan om “het leed te verzachten” en heeft een aantal extra borden geplaatst.  De (recreatie-) wielrenners zijn niet blij met de aanpassingen en lieten dat op zowel Facebook als vandaag in de Gelderlander ook zien. Dat wat in wielerkringen “de Muur van Beek” wordt genoemd, kan door hen helaas niet meer in één keer “bedwongen” worden. Ze moeten het laatste stuk de Hogeweg op en daar een helling van 10% nemen. Op zich moet dat geen probleem zijn, want de van Randwijckweg heeft ook al een stijgingspercentage van 9,6% maar het probleem is daar de onoverzichtelijke bocht in de smalle weg en de eventuele tegenliggers. Het verbod wordt dan ook massaal genegeerd. De politie laat weten dat de fietsers er rekening mee moeten houden dat ze bekeurd kunnen worden, maar dat er vooralsnog niet extra gesurveilleerd gaat worden, aldus de Gelderlander. Veel van de fietsers die wel de Hogeweg oprijden doen dit al schuin, ver van te voren en veelal op het gevoel, zonder achterom te kijken. Ook fietsers die vanaf de Hogeweg komen stoppen veelal niet voor de stopstreep, zoals het bord “nadering voorrangskruising” aangeeft en “rijden door.  Zo voor het oog is het er niet veiliger opgewonden, zeker ook niet, omdat de fietsers die zich wel aan de regels houden twee keer de weg omhoog moeten kruisen.

 

 

 

2 Responses to De Muur van Beek “aangepast”.

  • Eerst gingen de stijgers en dalers gescheiden omhoog of omlaag. Nu komen ze elkaar tegen op een smal steil stukje met ook nog eens een onoverzichtelijke bocht dat is vragen om problemen. 

  • Berg en Dal moet leren haar inwoners in te schakelen bij dit soort beslissingen, net zoals Heumen heeft gedaan bij het ontwerp van het nieuwe fietspad langs de Groesbeekseweg. Samen kom je er altijd wel uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.