2 maart 2017

Politie pakt gewapende overvallers Spar Looijschelder in Ooij.

 Drie gemaskerde mannen hebben donderdagavond rond 19.00 uur een gewapende overval gepleegd op de Spar-supermarkt van Looijschelder aan het Reiner van Ooiplein in Ooij. De daders zijn vervolgens gevlucht in een auto en zijn vervolgens door de politie in Malden aangehouden. De daders hadden  twee kassalades met daarin samen ongeveer 5.000 euro buitgemaakt. Supermarkt eigenaar Peter Looijschelder werd door één van de daders geslagen. Een medewerkster werd met een vuurwapen bedreigd en moest de kassalades afgeven.  Door de politie zijn vier mannen aangehouden waaronder waarschijnlijk de bestuurder van de vluchtauto. Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, afkomstig uit Malden, Veldhoven en Eindhoven. In de auto trof de politie goederen aan die mogelijk een link hebben met de overval. Dit wordt verder onderzocht. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. De politie is nog op zoek naar getuigen die vlak voor of na de overval verdachte personen rond de supermarkt of in de buurt hebben gezien of iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken kan hebben. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. lees vervolg in de Gelderlander.