22 februari 2017

Wijnproeverijavond in dorpshuis Kerstendal op 18 maart

“Goede wijn behoeft geen krans” Maar wanneer weet je of het goede wijn is. Wie kent de nuances van druivensoort, de invloed van bodem en locatie, rijpingsproces en dergelijke? De wilde wijnstok Vitis vinifera is de wingerdsoort die druiven produceert. Deze wingerd komt oorspronkelijk uit de Kaukasus en verspreidde zich snel over vele landen. Er werden kruiken gevonden van meer dan 7000 jaar oud met sporen van wijn. De kunst van het wijn maken heeft zich verder ontwikkelt in Griekenland en later in de landen behorend tot het Romeinse rijk, waaronder destijds Frankrijk en kende later weer een bloei onder het christendom (kloosters en miswijnen). 

Tegenwoordig zijn de wijnstreken verspreid over de wereld. Niet alleen Europa maar ook Amerika, Zuid-Afrika en Australië produceren wijn. En heel dichtbij wordt er wijn verbouwd in Limburg en Gelderland (Groesbeek).

Maar hoe smaakt die wijn dan?

Dat willen we graag samen met u proberen op 18 maart 2017 om 20.00 uur. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de wijnproeverij die avond in dorpshuis Kerstendal. Kosten voor deze wijnproeverij bedragen 25 euro. Voor dit bedrag verzorgt wijnkoper Jos Peters (http://www.jospeterswijnkoperij.nl/) een proeverij met wijnen uit de hele wereld. Een combinatie van rood en wit aangekleed met hapjes gemaakt door o.a. Maurice Katzenbauer, van de kookclub uit Berg en Dal. De opbrengst van de avond gaat na aftrek van de kosten naar de aanschaf van een Toek Toek. Een vervoersmiddel voor (minder mobiele) ouderen dat en in Berg en Dal aan wil schaffen.

Aanmelden kan via http://aanmelden.kerstendal.nl