5 februari 2017

Leuth omarmt de PubQuiz

Het is zaterdagavond 4 februari. Rond half acht wachten gespannen leden van de activiteitencommissie op wat er komen gaat en wie er komt. De eerste PubQuiz in Leuth staat op het programma en de organisatoren hebben alles uit de kast gehaald om de zaal sfeervol aan te kleden. De presentatie staat klaar, de bar is open, de zaal ademt sfeer maar de tafels zijn nog leeg. De eerste deelnemers arriveren. De zaal komt vol want er hebben zich maar liefst 133 deelnemers opgegeven. 20 groepen aan evenzoveel tafels. Misschien wat groot opgezet voor een pubquiz zou je denken maar vanaf de aftrap rond half negen zit de stemming er goed in. De presentatie draait met 8 rondes van 10 vragen. De mobieltjes liggen verzameld in een pot midden op tafel en alleen in de pauzes mag je naar het toilet. Alleen de hersenactiviteit van de 133 aanwezige deelnemers wordt nu getest. De eerste drie rondes zijn om warm te lopen. Film & TV, Muziek en een logo-ronde. Maar bij ronde 4 komen de deelnemers pas echt los. Het is de Sex-ronde. Volgen nog een ronde ‘Leuth weet u nog’, Sport, Wetenschap & Wiskunde en Kunst en Geschiedenis. Ongemerkt loopt het tegen middernacht als de prijzen worden verdeeld. Als derde eindigt de groep ‘FC de Uilen’. Voor de winnaar van de wisseltrofee ligt er een beslissingsvraag klaar want ‘Quiz’t wel’ en ‘rondje van Walter’ zijn gelijk geëindigd. Laatstgenoemde wint. Na afloop van de activiteit wordt er nog lang ‘nagequized’. Eindconslusie: Leuth was hier echt aan toe. Een opsteker voor de commissie die deze avond als een test ziet om meer te organiseren. Zo is er op 18 maart een vervolg met een andere test: de Vinylavond. Muziek uit de jaren ’70, ’80 en ‘90 van de oude vertrouwde zwarte vinylplaat. Ook voor de PubQuiz staat een 2e datum gepland. Op 9 september krijgt ‘rondje van Walter’ de kans om de wisseltrofee te verdedigen.  Tekst Sjarel Hubbers. Zie de foto’s.