18 januari 2017

Onthulling WhatsApp Buurtpreventiebord Millingen aan de Rijn

Woensdag 18 januari  onthulde burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal , samen met inwoonster Dorien Makaaij-Heijmink, het eerste Whatsapp Buurtpreventiebord van Millingen aan de Rijn bij de grens op de Heerbaan te Millingen aan de Rijn.   Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente. In Millingen aan de Rijn zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Daarom plaatst de gemeente bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd.   Andere kernen Millingen aan de Rijn is na Horst en Kekerdom het derde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft. Breedeweg volgt binnenkort. Daarna is Groesbeek aan de beurt. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s