10 januari 2017

Feest in bieb tijdens heropening Kulturhus in Beek.

Tijdens de heropening van het Kulturhus in Beek op zaterdag 21 januari is het ook in de Bibliotheek Beek feest! Na de officiële opening heeft de Bibliotheek Beek-Ubbergen van 15.00 tot 17.00 uur een divers en gratis kinderprogramma: ga op de foto met Dolfje Weerwolfje, leer programmeren of kom boekvouwen. Alle kinderen kennen hem wel: Dolfje Weerwolfje, van de bekende boeken van Paul van Loon. Deze middag is Dolfje erbij en kun je samen met hem op de foto. Ook worden de verhalen over Dolfje Weerwolfje in de bieb voorgelezen door Annemarie Hendriks, het Beekse Aardbeienvrouwtje. Daarnaast kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar deze middag gratis leren programmeren in de bieb. Want digitale geletterdheid maakt een belangrijk deel uit van 21e-eeuwse vaardigheden. De Bibliotheek wil persoonlijke ontwikkeling stimuleren en nieuwsgierigheid prikkelen. Tijdens deze gratis laagdrempelige workshop door Chris Eggermont door kunnen kinderen direct aan de slag. Voor creatieve kinderen en volwassenen is er van 15.00 tot 16.00 uur een workshop boekvouwen. Gooi oude boeken niet weg, maar vouw de pagina’s één voor één tot je het boek omtovert tot een bijzondere creatie.

Kun je 21 januari niet komen? Vanaf 25 januari starten de Nationale Voorleesdagen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid, ook in Beek wordt woensdag 25 januari en 7 februari om 14.15 tot 14.45 voorgelezen. Op 4 februari is er bovendien een leuke vertelvoorstelling om 11.00 uur. Koop hiervoor vooraf je kaartje, want er is beperkt plaats. Kijk op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.