6 januari 2017

Frans van Driel is nu “operationeel expert” wijkagent van politie in Berg en Dal

Frans van Driel uit Beek werkte van 1982 tot 1994 als wachtmeester van de Rijkspolitie in Beek. Na de reorganisatie in 1994 “verkaste” hij naar Nijmegen, waar hij in diverse wijken wijkagent is geweest en nu is hij weer terug in het gebied, waar hij ooit begon. Zij het dat dat gebied wel wat groter is geworden voor hem. Inspecteur Frans van Driel is onlangs benoemd tot “operationeel expert wijkagent”, wat inhoudt dat hij de 6 wijkagenten in de gemeente Berg en Dal aanstuurt, maar ook dat hij zich bezig gaat houden met gebiedsoverstijgende zaken. Daarbij is hij straks  ook “Hulpofficier van Justitie.  Een en ander heeft verband met de in 2013 gestarte Nationale Politie, de grote reorganisatie die veel heeft veranderd bij de Nederlandse politie. Frans valt met zijn wijkagenten onder het district Tweestromenland en het bureau is gevestigd in het politiebureau van Wijchen. Daarbij hebben de wijkagenten van de gemeente Berg en Dal een steunpunt in het gemeentehuis van Berg en Dal te Groesbeek. Zie hieronder een overzicht van de wijkagenten uit de gemeente Berg en Dal.

 

 

 

 

Werkgebied Naam wijkagent
Coördinator wijkagenten Frans van Driel
Millingen aan de Rijn – Kekerdom Jeroen Caerteling
Ooijpolder – Beek – Ubbergen Etienne Fontein
Groesbeek Noord – Berg en Dal – Heilig Landstichting Rianne Willems
Groesbeek Centrum Noord Patrick van der Wal
Groesbeek Centrum Zuid incl. winkelgebied David Strankinga
Groesbeek Zuid (Breedeweg-Horst) Martin Bekkenk

Steunpunt in Groesbeek en Millingen aan de Rijn

De wijkagenten werken vanuit het politiebureau in Wijchen. Er zijn in de gemeente wel twee steunpunten van de politie. Er zit nu een steunpunt in het gemeentehuis in Groesbeek. Dit zit naast het VVV-kantoor. Er is ook een klein steunpunt in Kulturhus Den Ienloop in Millingen aan de Rijn. Zo blijven de wijkagenten zichtbaar en aanspreekbaar.

Op afspraak

De wijkagenten hebben in de steunpunten een paar werkplekken ingericht. Bewoners kunnen er terecht op afspraak, bijvoorbeeld voor het doen van aangifte. Als u een afspraak wilt maken met de wijkagent, kunt u bellen naar het algemene politienummer 0900-8844