1 januari 2017

Rustige en toch drukke Nieuwjaarsnacht in de gemeente Berg en Dal.

In de gemeente Berg en Dal lijkt het voor de politie en de brandweer een redelijk rustige nacht te zijn geweest, voor wat betreft de gemeente zelf. Er werd veel vuurwerk de lucht in geschoten maar tot echte ongeregeldheden is het in deze gemeente niet gekomen. Toch werden in Ooij enkele brievenbussen in de Prins Bernhardstraat en Prinses Beatrixstraat opgeblazen. Niet alleen brievenbussen waren het doelwit maar ook een elektriciteitskast op het Reiner van Ooiplein en een container bij de Wilhelminaplas aan de Rietvoornstraat werden vernield.  De brandweer van de post Beek moest wel zeven keer assisteren in Nijmegen. De twee andere posten, Millingen en Groesbeek, hoefden niet uit te rukken. En voorafgaand aan de nacht was er in bijv. het dorp Ooij al heel veel vuurwerkoverlast.