30 december 2016

Onduidelijkheid van restafvalcontainer naar papiercontainer oude gemeente Ubbergen

Laatste persbericht van de DAR. : Op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari reinigen wij de restafvalcontainers in de oud gemeente Ubbergen. Inwoners gebruiken hierna deze container als papiercontainer.   Inwoners hebben een brief gekregen met informatie over het legen en reinigen van de restafvalcontainer. In de brief staat dat maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari inzameldagen van restafval zijn. Dit zijn extra inzameldagen en staan daarom niet op de afvalwijzer.  We legen en reinigen de restafvalcontainers op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari. Dus biedt u als inwoner van de oude gemeente Ubbergen op maandagen uw restafval aan voor inzameling? Dan zet u op maandag 9 januari uw restafvalcontainer aan de straat voor legen en reinigen. Wordt het restafval op uw adres op dinsdagen ingezameld? Dan zet u de restafvalcontainer op dinsdag 10 januari aan de straat voor legen en reinigen. Wordt het restafval op uw adres op woensdagen ingezameld? Dan zet u de restafvalcontainer op woensdag 11 januari aan de straat voor legen en reinigen. In de eerste twee weken van 2017 kunt u zowel de restafvalcontainer als de betaalde blauwe restafvalzakken aanbieden voor inzameling.  De restafvalcontainer wordt na maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 januari niet meer geleegd. Vanaf dan moet u gebruik maken van de blauwe betaalde restafvalzakken. Deze restafvalzakken zijn te koop bij supermarkten in de gemeente Berg en Dal. Kijk voor de locaties op www.dar.nl/bergendal.  Het is wel belangrijk dat u uw restafvalcontainer aan de straat te zet, want er is maar één reinigingsronde voor de restafvalcontainer. Mist u deze ronde? Dan bent u zelf verantwoordelijk om uw restafvalcontainer schoon te maken en te gebruiken als papiercontainer. www.dar.nl Extra aanvulling (voor de duidelijkheid) Zoals in het bericht staat kunnen inwoners in de eerste twee weken van januari de zakken en container aanbieden. 

2 Responses to Onduidelijkheid van restafvalcontainer naar papiercontainer oude gemeente Ubbergen

  • Terug naar de handletsels die afvalzakken met scherp afval met zich mee kunnen brengen!?

  • Krijg nu al een heen en weer van die stomme zakken. leuk ook voor oude mensen die zakken sjouwen. en voor mensen met atrosse en reuma.of rugklachten.en dan nog al die jonge gasten die het leuk vinden.om de zakken als bal te gebruiken. zie het nut allemaal niet in van deze veranderingen. en de gemeente had wel een speciale afvalbak mogen geven voor het sorteren van het afval gedoe allemaal zo. en 10 zakken klein 5 euro en grote zakken 10 euro gaat a nergens meer over .was het maar gewoon ubbergen gebleven en niks gemeente berg en dal.. ze komen allemaal maar veranderingen..nette mensen vragen eerst wat mensen er van vinden.
    maar als die zakken open gekrabt geschopt enz gooi ik de zooi zo op straat en laat ze maar eens aan de deur komen dan !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.