28 december 2016

Vandaag gladiatoren in Museum het Valkhof te Nijmegen.

Kerstvakantie in Museum Het Valkhof. In de kerstvakantie organiseert Museum Het Valkhof in Nijmegen diverse extra activiteiten. Er komen ‘echte’ gladiatoren naar het museum, er zijn leuke kinderworkshops en het museum is in de vakantie ook twee maandagen geopend. Natuurlijk kan het publiek tevens een bezoek brengen aan de tentoonstellingen ‘Dossier Plastic’, ‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ en ‘Gezichten van de Limes, de Romeinse rijksgrens in Nederland’. 

Kinderworkshops in de kerstvakantie
Bij de tentoonstelling ‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ organiseert Museum Het Valkhof twee leuke kinderworkshops deze kerstvakantie. Kinderen kunnen hun eigen gladiatorenhelm maken of zich laten inspireren door Romeinse motieven bij het mozaïeken. Het werk ziet er na afloop uit alsof het is opgegraven en eeuwenoud is.

Sta oog in oog met ‘echte’ gladiatoren
Op woensdag 28 december komen er ‘echte’ gladiatoren naar het museum. Het publiek kan oog in oog staan met deze helden van het Colosseum en er kan zelfs een strijdpoging gewaagd worden.

Openingstijden tijdens de feestdagen
Museum Het Valkhof is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de kerstvakantie is het museum tevens op maandagen te bezoeken. Alleen op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag is het gesloten.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Museum Het Valkhof: www.museumhetvalkhof.nl.