9 december 2016

Schrijven tegen onrecht.

Vrijdag 9 december schreven burgemeester Mark Slinkman, raadsleden en medewerkers van de gemeente tussen 10.00 en 11.00 uur brieven voor Amnesty International. Ze schreven brieven en kaarten voor mensen die worden gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of worden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkomen. De burgemeester, raadsleden en medewerkers van de gemeente dragen met de actie bij aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Amnesty organiseert de Schrijfmarathon elk jaar op de Dag van de Rechten van de Mens. Omdat die dag dit jaar op zaterdag valt had burgemeester Mark Slinkman de raadsleden en medewerkers uitgenodigd om op vrijdag 9 december mee te schrijven.

dsc_9674-amnesty-naam

Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen tijdens de Schrijfmarathon miljoenen brieven en kaarten. Wilt u ook meeschrijven? Graag! U kunt brieven schrijven via de website van Amnesty International www.amnesty.nl. U kon vrijdag 9 december tussen 10.00 en 11 uur terecht in het gemeentehuis aan het Dorpsplein 1 in Groesbeek. Op zaterdag 10 december kunt u tussen 11.30 en 13.30 uur terecht in de bibliotheek in het Kulturhus in Beek.
Als u mee wilt doen, hoeft u niks mee te nemen. Zowel in het gemeentehuis als in de bibliotheek ligt informatie over de mensen voor wie wordt geschreven. Er zijn ook voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal.