8 december 2016

Kerstmarkt in Groesbeek met grootste Glühweinbad van Nederland

Zondag 18 december aanstaande is in het centrum van Groesbeek de jaarlijkse kerstmarkt. Dit jaar staat de kerstmarkt in het teken van Wijndorp Groesbeek en de Voedselbank. Op het Dorpsplein staat het grootste en enige Glühwein-bad van Nederland, want ook in de winter is het goed toeven in het belangrijkste Wijndorp van Nederland. Bezoekers kunnen een warm bad nemen in de Glühwein. Er is natuurlijk ook voldoende Glühwein om te drinken!

sterkerstmarktflyera5_pagina_1 sterkerstmarktflyera5_pagina_2

 Op het knusse Dorpsplein is een sfeervolle kerstmarkt ingericht met circa 20 standhouders. Er is volop muziek, met onder andere Trente Plus en Ochaarm, een modeshow en balletoptredens door de kinderen van Le Papillon. Bovendien is er een levende kerststal en uiteraard komt ook de Kerstman op bezoek. De kerstmarkt wordt ondersteund door cliënten van Pluryn. Even verderop staat de grote kerststal van de Kringloop St. Michael. In de verwarmde hal en rondom op het terrein van de Kringloop is van alles te koop voor in, aan of onder de kerstboom. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Voedselbank. Er zijn veel live optredens van oa. Helen Liebers, Meta, Cor Kersten en Accordeonclub Con Amore. DJ Mark zorgt de hele dag voor de muzikale omlijsting. Bijna 1000 liter warme Glühwein gaat er in het bad dat Camping Bij Ons uit Groesbeek op het Dorpsplein heeft neergezet. De wijnboeren van het Wijnboeren Collectief Groesbeek (WBCG) laten samen met de ondernemers van het Dorpsplein en de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER) zien dat Groesbeek ook in de winter hét Wijndorp van Nederland is. De Glühwein wordt met een houtvuur opgestookt tot een comfortabele 38 graden. Wie gaat er mee in bad met de Wijnkoningin of een van de wijnboeren? Het Glühwein bad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Berg en Dal. Informatie Kringloop St. Michael, Industrieweg 19, Groesbeek: open vanaf 10.00 – 16.00 uur Dorpsplein, centrum Groesbeek: open vanaf 12.00 17.00 uur