5 december 2016

Optreden In ’t Hof in de Waard van kekerdom

dsc_8596-waard-naam-mediumTHE DEDICATED MUSIC TRIANGLE vond  zondagmiddag 4 december plaats in de “Waard van Kekerdom” in Kekerdom. Café De Waard van Kekerdom trekt al jaren de aandacht van het publiek . Ex zanger en gitarist van de Nijmeegse band Het Kaf, In ’t Hof is een observerende singer-songwriter. Zijn melodieuze luisterpopliedjes komen tot stand door ontmoetingen, belevingen en indrukken die hij in het Nederlands vertolkt. In ‘t Hof liet zondagmiddag een deel van zijn theatershow “Krassen in de lak”  horen. Zie de foto’s van zijn optreden. (komen nog)

Verder traden nog op: Ook Simon Kempston, die zijn roots heeft in de Brits-Keltische folk traditie,  gaf daar een compleet eigen invulling aan. De uit Edinburgh afkomstige singer-songwriter studeerde klassieke gitaar, maar wordt in eigen land enorm geprezen om zijn fingerpicking gitaarspel en sterke songs. Vorig jaar viel Kempston op toen hij samen met de Amerikaanse troubadour Nathan Bell door Nederland toerde. “De smaak van Whiskey beroert, als je liefhebber bent, al snel je tong.”, schreef kenner Joost Festen onlangs nog op zijn blog.

De in Ohio geboren Tim Easton is bij Real Roots Cafe bezoekers allang geen onbekende meer. Begin jaren negentig richtte hij het rootsrock bandje The Haynes Boys op. Wie kent Easton’s tweede solo album “The Truth About Us” niet? Easton kreeg daarbij de steun van de Wilco. Met zijn hese stemgeluid en intelligente countryrocksongs soleert hij al jaren in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Bob Dylan. Niet voor niets wordt Easton gevraagd om het voorprogramma van John Hiatt te doen.

E