3 december 2016

Geslaagd voor cursus ‘EHBO op Maat’ dankzij bijdrage Coop Rode Kruis Fonds

Maar liefst 3,3 miljoen Nederlanders zijn verminderd zelfredzaam, de één wat meer dan de ander. Omdat deze groep steeds minder kan terugvallen op zorginstanties, hebben Supermarkt Coop en het Rode Kruis afgelopen jaar een fonds in het leven geroepen om deze verminderd zelfredzame mensen in ons land met specifieke projecten te steunen. Dankzij de bijdrage uit het Coop Rode Kruis Fonds kan de studentendesk Rode Kruis Nijmegen nu een extra aantal jonge vrijwilligers opleiden voor de cursus ‘EHBO op maat’. Deze jongeren zijn goed voorbereid als komend jaar de bivakweken weer van start gaan en kunnen eerste hulp verlenen wanneer dit nodig is. De afgelopen weken volgden tien jongeren uit Nijmegen en omgeving deze cursus. Zaterdag 3 december ontvingen zij daarvoor tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Waagh op de Grote Markt in Nijmegen hun certificaat. (3 van hen wilden niet op de foto) zie de foto’s 

dsc_7886-reanimatie-naam