27 november 2016

Intocht Sinterklaas in Ooij met ontvangst in de Sprong..

Hij was al eerder in Ooij gesignaleerd, maar toch was deze zondag de officiële intocht van Sinterklaas in Ooij. Deze keer kwam de Sint op zijn witte schimmel Americo  met in zijn kielzog diverse Zwarte Pieten aan bij de Speulplek in Ooij. Daar werd hij opgewacht door veel kinderen met vaders en moeder en opa’s en oma’s en met muziek van de combinatie Ooijse Toekomst en de drumband van schutterij Eendracht. Gezamenlijk ging de stoet in optocht door de versierde straten van de Rietlanden en de Koningin Julianalaan naar dorpshuis de Sprong. Ook daar was alles mooi versierd en in de grote zaal waren er vervolgens diverse optredens van de Zwarte Pieten, gevolgd door een prijsuitreiking en een gezamenlijk optreden op het podium. Daarna konden de kleintjes  met Sinterklaas op de foto en na afloop was er vodsc_6707-sint-ooij-naamor iedereen een cadeautje. Hulde voor het organiserende sinterklaascomité uit Ooij en Leuth.  zie de foto’s  deel 1; deel 2; deel 3;  deel 4;  deel 5