25 november 2016

Inbraak in Ooij. Auto gestolen.

De afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Prinses Irenestraat te Ooij. De dader(s) is/zijn binnengekomen via de z.g. “Roemeense methode” en hebben uit de woning diverse goederen meegenomen. Ook zijn de autosleutels meegenomen en is de auto gestolen. Een en ander is gebeurd terwijl de bewoners lagen te slapen. Ontvreemd werd een Mercedes Benz A 180 kleur zwart kenteken 8-SRJ-60.  Heb je iets gezien of gehoord bel dan met de politie op 0900-8844.roemeen

Kerntrekken (Roemeense methode)

Bij kerntrekken, ook wel de Roemeense methode genoemd, draait de inbreker een geharde stalen schroef in de cilinder (sleutelgat) van het slot. Vervolgens wordt er met een tang of een speciaal kerntrekapparaat veel kracht op de cilinder uitgeoefend waardoor deze breekt. En dan is het simpel om de deur met een bouwsleutel te openen. En het gaat snel, ze kunnen op deze manier binnen één minuut binnen zijn. De oplossing is gelukkig eenvoudig: investeer in veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

ilq I A OOVQe uScwHTf