19 november 2016

Prins Ummenie d’n 57ste in Groesbeek

Op vrijummenie-57stedag 18 november 2016 werd in een volle “Nachtwacht” bij De Linde in Groesbeek de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Feestneus uit Groesbeek bekend gemaakt.  Hans Kersten, in Groesbeek beter bekend als Hans de Bon,  mag zich de nieuwe Prins Ummenie d’n 57ste noemen. Tijdens het carnavalsseizoen 2016-2017 zal hij de scepter zwaaien over het Keulen van Gelderland. Hans is 48 jaar, getrouwd en heeft twee zoons en een dochter. Hij is een feestvierder bij uitstek en sinds 1985 lid van carnavalsvereniging De Sniekers uit Groesbeek. In het dagelijks leven heeft hij een eigen timmerbedrijf samen met zijn oudste broer. Hij wordt bijgestaan door de Raad van Elf, de raadsdames en zijn presidenten en goede vrienden,  Arno Schoonenberg, Frank van Elst en Hans Liebers. De hofdames zijn, echtgenote Chrisje, Yvonne Schoonenberg, Ilja Wennekers, Lisette Sillessen, Frencis Peters, Hanneke Liebers en Esther de Bruin. Carnavalsvereniging De Sniekers bracht in 1998 op het schlagerfestival het lied “Prins Ummenie” uit. Deze carnavalsschlager is in een nieuw jasje gestoken en daarmee het prinsenlied voor aankomend seizoen. De leus van Prins Ummenie d’n 57ste luidt: “Got-ter uut zû lang as-et get, ut is vurbeej vûr dagg’t wet!!!”