18 november 2016

Rob van der Sluys (Sr) 10e Dan Karate

Het is nog maar zelden voorgekomen en ook wereldwijd komt het bijna niet voor, maar de Ooijse karateleraar sensei Rob van der Sluys (Sr) is afgelopen zaterdag in Almere 10e Dan karate geworden. In Almere werd hem de welverdiende 10e Dan uitgereikt, waarbij een aantal van zijn leerlingen (allemaal 1e Dan en hoger) hem verrasten door daarbij aanwezig te zijn. Rob van harte proficiat. Op de foto Rob met zijn eveneens hoog gegradueerde leerlingen. 

dsc_2869karate-naam

 

12 november jl. heeft Rob van der Sluys uit Ooij zijn 10e dan karate mogen ontvangen uit handen van voorzitter Peter Brugge van de Internationale Budo Federatie. Deze bevordering heeft de heer Van der Sluys te danken aan zijn jarenlange inzet voor de budosport, en in het bijzonder op het gebied van de opleiding van nieuwe leraren. Ook is de heer Van der Sluys hoofd van de examencommissie binnen de IBF. Hij geeft al meer dan 30 jaar traditioneel les aan een groep fanatieke karateka’s, waarvan de kern zeer hoog niveau heeft bereikt en rijkserkend leraar is. Wij feliciteren de heer Van der Sluys met zijn bevordering en hopen dat hij nog vele jaren door mag gaan met zijn school.
Een 10e dan is een hele hoge onderscheiding die slechts heel zelden wordt uitgereikt.
Binnen in de karate is de 10e Dan de hoogste die er bestaat.

 
Rob heeft deze mogen ontvangen van P.Brugge , voorzitter van IBF Nederland als afgevaardigde van IBF Internationaal.
Deze promotie heeft Rob danken aan zijn jarenlange en tomeloze inzet voor de IBF.
Rob is hoofd opleiding en algemene vorming binnen IBF Nederland.
Daarnaast is Rob voorzitter van de nationale examenraad.
Hij leidt al jaren nieuwe karate leraren op en zorgt ervoor dat de Budo spirit in hun genen zit.
Rob beoordeelt of er examenkandidaten geschikt zijn om voor hun dangraad op te gaan.
Hij is de rechterhand van de voorzitter, en bemiddelt in conflict situaties, hij weet dankzij zijn diplomatie op een prettige manier aankomende conflicten te sussen voordat deze escaleren.
Een Internationale promotie binnen de IBF is niet makkelijk.

• Vanaf de 6e dan kan een bijzondere promotie alleen door de I.B.F. Internationaal gehonoreerd worden, uiteraard dient een aanvraag daartoe ook door minimaal 3 erkende IBF leraren ondertekend te worden en met een duidelijke omschrijving van de beweegredenen van dit verzoek.
• Dit verzoek wordt ingediend bij de Voorzitter van de IBF, die dit bespreekt met het volledig bestuur.
• Het bestuur moet met 80% van de stemmen eens zijn over de promotie.
• Daarna zal de voorzitter van de IBF een motivatie brief moeten sturen naar de Voorzitter van IBF Internationaal, met de beweegredenen van dit verzoek en de hele levensloop van de gepromoveerde.
• De Voorzitter van de IBF Internationaal, zal dan de voorzitter van de IBF Nederland uitnodigen voor een persoonlijk gesprek om de motivatie verder te kunnen toelichten bij de president meeting.
• Is de voorzitter van IBF Internationaal overtuigd, dan zal hij contact opnemen met zijn vice voorzitter.
• De promotie zal dan voorgedragen worden tijdens de jaarlijkse president meeting.
• Alle voorzitters van alle landen moeten akkoord zijn met de promotie, eventueel kan de voorzitter van IBF Nederland nog de motivatie verder toelichten op deze meeting
• Zijn alle voorzitters akkoord, dan wordt de promotie gehonoreerd en zullen alle voorzitters de diploma ondertekenen.
• Deze diploma wordt overgedragen aan de voorzitter van IBF Nederland die zorgt voor de uitreiking van deze diploma.