13 november 2016

Sinterklaasintocht Berg en Dal.

Nog maar net aangekomen in Maassluis of de Sint kwam al naar Berg en Dal. Hij kwam op zijn trouwe paard Amerigo aan bij Val Monte en zijn aankomst werd muzikaal opgeluisterd door Muziekvereniging Edelweisz. Hij nam speciaal voor ons dorp maar liefst 10 Pieten mee! Pieten die er duidelijk zin in hadden, ze stonden notabene te jongleren met cadeautjes op het dak van het hotel; de kinderen waren duidelijk onder de indruk van deze Pieten! Vervolgens vertrok een lange stoet kinderen en ouders samen met de Sint en zijn Pieten richting Dorpshuis Kerstendal. Daar aangekomen werden alle kinderen verwend met limonade en iets lekkers. De kinderburgemeester van Berg en Dal, Theo van Steen, sprak samen met Martine Legtenberg van Berg en Dals Bloei de kinderen toe en al zingend kwam Sinterklaas de zaal binnen. Sinterklaas had dit jaar een andere aanpak. Hij zette zijn mijter af en ruilde deze in voor zijn ‘werkmijter’. Hij zat niet op zijn hoge stoel op het podium, maar op een verrijdbaar krukje. Zo zorgde zijn hoofdpiet Flora ervoor dat hij op verschillende plekken tussen de kinderen kwam te zitten. Ineens zat je naast de Sint en werd er gezellig gebabbeld en gezongen. Tussendoor gaven zijn pieten nog een paar mooie shows. Op de voeten staan, salto’s op de trampoline; het kon niet op met de acrobatische toeren. Muziekpiet liet een knap staaltje saxofoonspel horen en als klap op de vuurpijl was de winnaar van The Voice of Piet en zij bracht met verve haar winnende liedje ‘Zwarte Piet ging uit fietsen ten gehore. De tijd vloog voorbij! Blije snuitjes genoten van hun held die dit jaar dichter bij was dan ooit. Sint sprong weer op zijn paard, op naar het volgende dorp! We hopen dat de Sint een fijne tijd heeft in Nederland, samen met zijn Pieten. Want zoals de Sint terecht zegt: ‘zonder een Piet gaat het niet!’ Tekst Stephanie Fontein. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.

dsc_6582-sinterklaas-naam