6 november 2016

Heerlijke reis door Ooij. Ooij(t) in concert.

Vele honderden inwoners van Ooij hebben zaterdagavond een reis gemaakt door het dorp. Geen wandeling door de straten, maar een tocht door de ziel van het dorp en de harten van de bewoners. Na vijf jaar is het de Ooijse Toekomst opnieuw gelukt om muzikaal die harten van de bewoners te stelen. Een uniek concert t.g.v. het 95 jarig bestaan, zaterdagavond in een afgeladen dorpshuis De Sprong in Ooij. Het prachtige orkest onder leiding van dirigent Paul Vlieks, vele eigen artiesten zoals ´Girl’ Karin, ’Het Dorp’ Marco, ‘Zij gelooft in Mij’ Robbie, ‘Ík leef niet meer om jou’, Harriët, Friends met 2 nummers van Nick en Simon en Timeshake met ‘Ik kan het niet alleen’. Op de wand foto’s van Wim Ebben en Henk Baron. Het was een avondje ‘thuus’ zijn met nummers als Café Biljard van Ferdie, een poëtische zwoegtocht van Gerben per fiets over de altijd winderige dijken, de ontmoeting met Dieter van Camille, het rund dat de poort Ooij bewaakt en een partijtje Blaosmuziek van Pip en Martin waarbij je je vingers kon aflikken en natuurlijk de zwervende accordeonkanjer Ruud. Het was een cadeautje voor het dorp ter gelegenheid van het negentig jarig bestaan van het korps en het bewijs dat de muzikanten het warme kloppende muzikale harten van het dorp zijn. Op naar de 100 jaar, was een veel gehoorde kreet. En daar hebben ze volgens voorzitter Kees Rijk wel oren naar. (Tekst Hans Jacobs,  die ook de voortreffelijke presentatie deed en het publiek door de tijd leidde op deze avond) zie de foto’s

dsc_8901-ot-naam