1 november 2016

Informatiemiddag valpreventie: “Stevig in je schoenen” Villa Hamer

 In Villa Hamer in Berg en Dal wordt op donderdag 10 november om 14.30 uur een informatiemiddag valpreventie: “Stevig in je schoenen” gehouden. In samenwerking met Dhr P. Leenders fysiotherapeut, Team geriatrische behandeling & advies Berg en Dal, geven wij een informatiemiddag voor ouderen en geïnteresseerden over valpreventie en -interventie; hoe blijf je zo stevig mogelijk op de been, en hoe kun je vallen zoveel mogelijk voorkómen. De middag is vrij toegankelijk voor iedereen. Het voorkomen van vallen is van groot belang ‘Ouderdom komt met gebreken’, luidt het spreekwoord en ook ‘Rust roest’ kent u vast. Het is een feit dat we steeds ouder worden. Voor de meeste mensen is dat een zegen. Maar met het stijgen van de jaren, gaat het bewegen geleidelijk aan moeizamer. Gewone dagelijkse bezigheden gaan niet meer zo snel en gemakkelijk als voorheen. Klachten steken de kop op door stijve spieren en stramme gewrichten, waarbij soms sprake is van een onderliggende aandoening.

dsc_0052-villa-hamer-naam

Een losliggende mat of vloerkleed, gladde stoep of kabels over de vloer. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor ouderen kan een valpartij grote gevolgen hebben en leiden tot ernstige verwondingen, zoals botbreuken. Daarnaast worden veel mensen na een val angstiger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun lichamelijke conditie verslechtert. Hoe kunt u ook op oudere leeftijd actief blijven? Welk effect heeft in beweging blijven op lichaam en geest? Veel voorkomende oorzaken van vallen worden besproken en hoe zijn deze te voorkomen.

Programma informatiemiddag: 14.30 uur ontvangst koffie en thee;  14.45 uur voorwoord door dhr. P. Degger, locatiemanager Villa Hamer;  15.00 uur voorlichting over valpreventie;  15.45 uur koffie en thee moment;  16.00 uur samen in gesprek gaan over vitaal en mobiel blijven; 16.30 uur vragenrondje & afsluiting Wilt u meedoen met onze cursus In Balans? Meldt u dan aan bij Villa Hamer tel: 024 303 0630.

In balans bestaat uit vier bijeenkomsten cursusdagen: 23, 30 november, 07 en 14 december van 14.30 uur tot 16.30 uur. Kosten :€10,00 p.p. Incl. cursusboek, materialen, koffie & thee Voor ouderen, verwanten, andere geïnteresseerde en mensen uit de zorg een interessante cursus Informatiemiddag en cursus worden mede mogelijk gemaakt door subsidies