29 oktober 2016

GEA-lezing in het Natuurmuseum Nijmegen

De veelkleurigheid van edelopaal.  Op dinsdag 8 november geeft Ernst Burke in het Natuurmuseum een lezing over de structuur, variëteit en vindplaatsen van edelopaal. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kring Arnhem-Nijmegen van de Stichting Geologische Aktiviteiten (GEA). De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs is € 3,50 inclusief consumptie. Opaal noemen we edel als het alle kleuren van de regelboog vertoont. Het is zo mooi dat het in sieraden wordt verwerkt. Maar als je goed kijkt, zul je zien dat opaal nooit geslepen is zoals diamant. Dat komt omdat opaal feitelijk een zacht gesteente is. Ernst Burke gaat op 8 november vertellen hoe het komt dat opaal die mooie kleuren vertoont. Verder laat hij zien waar edelopaal gevonden wordt, en dat is gelukkig niet alleen in Australië. Dr. Ernst A.J. Burke was werkzaam bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, met interesses in Mineralogie & Petrologie, Geochemie en Geologie. Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 – 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.

edelopaal