14 oktober 2016

Voorleeswedstrijd basisschool ’t Bijenveld in Leuth

Op donderdagmiddag 13 oktober 2016 heeft de finale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd op basisschool ’t Bijenveld in Leuth plaatsgevonden. In de week voorafgaand aan deze finale, hebben zo’n dertig kinderen meegedaan aan de voorrondes in hun eigen klas. Deze voorleeswedstrijd wordt gehouden in het kader van de Kinderboekenweek, om met elkaar te genieten van mooie kinderboeken en om het leesplezier van kinderen te bevorderen. De finalisten van groep 4,5,6,7 en 8 namen het tegen elkaar op, door voor te lezen aan alle kinderen van de school en voor de jury. Deze jury, bestaande uit een tekstschrijfster en een voorleesopa, beoordeelden het voorlezen op aspecten zoals: tempo, duidelijkheid, contact met je publiek, anderen meenemen in het verhaal en het leggen van de juiste klemtonen. De winnares van de groepen 4-5-6 is dit jaar Esmee Arens. De winnares van groep 7-8 en daarmee tevens voorleeskampioen 2016 van ’t Bijenveld is Sietske Boerwinkel. Zij las een prachtig stuk voor uit het boek “Annie”. Sietske Boerwinkel zal op de regionale kampioenschappen ’t Bijenveld vertegenwoordigen en wij wensen haar heel veel succes! zie de foto’s.
dsc_3927-bijenveld-naam