6 oktober 2016

Begroting Berg en Dal gaat digitaal!

Wat betaalt de gemeente eigenlijk allemaal? En waar komt het  geld vandaan? Welke keuzes maakt de gemeente om het geld uit te geven? Vanaf 6 oktober krijgt de nieuwsgierige lezer meer inzicht in de wereld van de gemeentebegroting. Om 20.00 uur gaat namelijk de eerste digitale begroting van de gemeente Berg en Dal de lucht in. Dan krijgt politiek Berg en Dal ook een technische toelichting over deze site en de begroting 2017. Met deze stap kan iedereen op elk moment in de begroting zien waar de gemeente Berg en Dal op inzet en hoe ze dat gaat doen.  Verder is de begroting leesbaarder door het gebruik van klare taal. Hierdoor wil het college een grotere groep inwoners bereiken en betrekken bij de plannen van de gemeente. zie de site (begroting)DSC_3054 gemeentehuis Groesbeek (Large)