23 september 2016

Oranjefonds draagt bij aan de Alverstraat in Ooij

Patricia, bewoonster van de Alverstraat in Ooij heeft onlangs bij het Oranjefonds een bijdrage gevraagd voor haar straat, voor de Burendag. En die hebben ze gekregen. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moesten de bewoners wel hun straat opknappen. Dus samen met Tini, Dave, Simone en Roel werd er vergaderd en beleid gemaakt. Op 3 september hebben ze met de hele straat en een gedeelte van de Goudwindestraat  een bbq gehad met daarna een borrel. En deze vrijdag 23 september, een dag voor de echte Burendag, waren de perkjes bij de bomen in de straat aan bod, terwijl er tevens een aantal bloembakken werden geplaatst.. Haar reden daarvoor is dat ze juist weer meer , als straat, samen doen. Want iedereen is zo op zichzelf tegenwoordig. Door dit soort dagen komen oud en jong bij elkaar. Je krijgt meer begrip voor elkaar en helpt elkaar eerder. Er is meer sociale controle en zo krijgen ze weer een gezellige mooie straat, die ze samen onderhouden. Een goed initiatief!

dsc_7645-burendag-naam dsc_7655-burendag-naam