21 september 2016

Sunset March 72 jaar bevrijding.

Iedere dag lopen , vooral oud-militairen de Sunset March over de Oversteek in Nijmegen en iedere Sunset March  is belangrijk, maar die van vandaag, 20 september was speciaal. Dat was de datum van de oversteek in 1944. Dit jaar is de 72e herdenking. Deze keer liepen veel mensen mee, waaronder de Amerikaanse Secretary of the Army Eric Fanning en nog enkele hoge militairen. Bij het monument met daarop de namen van alle 48 gesneuvelde militairen werd een korte herdenking gehouden. zie de foto’s 

dsc_7458-sunset-march-naam

One Response to Sunset March 72 jaar bevrijding.

  • Het was een bijzondere March, speciaal omdat het 72 jaar geleden is. Ik heb er graag bij mogen zijn. De eerste keer dat ik hem liep was op 4-8-2016, als eerbetoon aan mijn, op die dag in 2015 overleden echtgenote (Ans Kroot), zij is gestorven aan de spierziekte ALS. Daarnaast ook als waardering voor de 48 gesneuvelde gealieerden, die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.
    Dank daarvoor

    J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Kapt. der genie BD 101GNBAT Wezep

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.