14 september 2016

Dennis Gentenaar geeft keeperstraining in Beek bij BVC

Woensdagavond is Dennis Gentenaar, oud keeper van NEC op uitnodiging van Eugène Mooren naar voetbalvereniging BVC’12 in Beek gekomen voor een keeperstraining, welke speciaal bedoeld was voor de keepers van de A selectie,  Hugo Hooghof en Nick de Nijs. Ondanks de tropische temperaturen werd er intensief geoefend en kregen de jongens allerlei tips mee. Het was een leerzame training. zie de foto’s.dsc_4846-dennis-gentenaar-naam Dennis Gentenaar (Nijmegen, 30 september 1975) is een Nederlands voormalig voetbalkeeper. In de jeugd speelde hij voor ZOW en N.E.C.. Gentenaar speelde het grootste deel van zijn carrière voor N.E.C.. In het seizoen 2003/04 was hij één van de zes spelers die in alle 34 competitieduels in actie kwamen, van de eerste tot en met de laatste minuut.

Na tien jaar koos hij voor een reserverol bij het Duitse Borussia Dortmund, waar hij een jaar bleef. Hierna vertrok hij naar AFC Ajax, waar hij eveneens genoegen moest nemen met een plaats op de reservebank. Op maandag 8 juni 2009 werd bekend dat hij met ingang van het seizoen 2009/2010 voor VVV-Venlo uitkomt. In juli 2012 tekende hij voor twee seizoenen bij Almere City FC waar hij ook buiten het veld aan de slag gaat. Na een jaar zou hij Almere alweer verlaten. Op 26 mei 2013 werd bekend dat Gentenaar terugkeerde naar de club waar hij zijn carrière startte: N.E.C.. Met die club degradeerde hij in het seizoen 2013/14 waarna hij zijn loopbaan beëindigde. Gentenaar is sinds de zomer van 2014 ambassadeur van de stichting Stamceldonorbank.

In het seizoen 2014/2015 ging hij voor de amateurclub SV Ouderkerk voetballen, als verdediger in zijn woonplaats Ouderkerk aan den Amstel