30 augustus 2016

Villa Hamer bruist!

Villa Hamer te Berg en Dal is volop in beweging, veel activiteiten die aangeboden worden, zijn vrij toegankelijk voor iedereen die geรฏnteresseerd is. Voor de cursussen die gegeven worden bij Villa Hamer, wordt een kleine vergoeding gevraagd van โ‚ฌ 3,50 per keer.
Overzicht van wekelijkse activiteiten:

DSC_0052 Villa Hamer naam

Maandag;
10.30 tot 13.00 uur Basis cursus voor mobiel, tablet, I pad en computer. Inloop moment technisch spreekuur tussen 12.00 en 13.00 is vrij toegankelijk. Koffie en thee staat klaar.
Dinsdag
11.00 uur muziek en zang met Stefan van de Berg. Een reis door de muzikale tijd, met liederen op verzoek. Wilt u zelf een instrument bespelen geef het aan ons door, Stefan beschikt over diverse instrumenten. Vrij toegankelijk.
Woensdag;
11.15 uur Beweging op muziek
Bij bewegen op muziek halen wij herinneringen van vroeger op en zingen we gezellig mee.
We dansen, lachen samen en hebben tijd voor een praatje. Ouderen positief raken in hun gevoel. Belangrijk is contact maken, bewegen en samen zijn.
Meer bewegen helpt val incidenten voorkomen en de gevolgen van val te verminderen.
Om angst te overwinnen en vitaliteit te behouden starten we met beweging op muziek. Dansen is een passende vorm van beweging.
In Villa Hamer is er ook plek voor andere ouderen om hieraan deel te nemen.
Bent u nieuwsgierig, U bent harte welkom!
Na afloop drinken we gezamenlijk kopje koffie of thee.
Donderdag
11.30 uur ouderen gym verzorgd door Kwiek. U kunt deelnemen aan de activiteit in groepsverband, waarbij u goed begeleid wordt. De oefeningen zijn afgestemd aan de doelgroep.
Vrijdag
9.30 tot 11.00 uur actieve oudere yoga
11.00 tot 12.30 uur ontspannende yoga
Yoga is goed voor soepele spieren, evenwicht en ademhaling. Na afloop van de Yoga lessen zijn alle zintuigen geprikkeld door visuele, smaak en reukbeleving voelt het lichaam ontspannen aan een heerlijk gevoel om het weekend te starten. We eindigen met een heerlijke kop thee.
Bijzondere activiteiten
Zaterdag 10 september
11.00 uur Samen schilderen met Emanuel Passanha, kunstschilder pur sang. Emanuel leert u gebruik te maken van verschillende schildertechnieken, stijlen en materialen.
16.00 uur Borrel uurtje gezellig samen zijn onder het genot van een drankje en een hapje. Een mooi moment voor nieuwe ontmoeting en muziek maken we samen met Bertie, Sissy, Jose en Gemma.
Zondag 18 september
15.00 uur Duo Spinoza 2 x 30 minuten openbare voorstelling, voorstelling van klassieke sonates en romantische werken.
Zaterdag 24 september
11.00 uur modeshow van Lanco mode zij verzorgen een modeshow voor dames en heren tevens nachtmode. Onder genot van koffie en een lekkere Deventer koek genieten van een modeshow. Aan afloop lekker winkelen in de villa.
Zaterdag 01 oktober
16.00 uur Borrel uurtje Samen zingen onder genot van een drankje en een hapje.
Zondag 02 oktober
15.00 uur ArtMisses openbare voorstelling 2×30 minuten Ze spelen een klassiek repertoire met werken van o.a. Mozart, Schumann, Brahms en Rossini.
Zaterdag 8 oktober
11.00 tot 16.00 uur Opendag bij Villa Hamer.
Dat bij Villa Hamer de deur open staat is inmiddels wel duidelijk.
Samenwerking met de stuurgroep gezondheid en welzijn Berg en Dal. Waarbij diverse partijen betrokken zijn zoals de huisartsenpraktijk, ZZG, Groot Gelre, SWG Sociaal team en Stichting welzijn Groesbeek. Binnen deze samenwerking staat het belang van ouderen centraal. Het doel is om een breed aanbod voor ouderen zowel qua zorg als activiteiten aan te bieden en kennis en ervaringen te delen.
Tevens is er een samenwerking met project sportstimulering ouderen, dit staat in teken van een groot bewegingsaanbod, gezondheid en valpreventie.
Bij Villa Hamer staat de maand oktober in het teken valpreventie en interventie er komt een nauwe samenwerking in de vorm van cursussen valtraining, kracht, balans, evenwicht, uithoudingsvermogen, til en transfertechnieken. Zowel voor ouderen als medewerkers in de zorg.
We zijn volop in ontwikkeling.
De ouderen ambassadeurs Berg en Dal vergaderen in Villa Hamer evenals het KBO.
Heeft u interesse in een van de cursussen, wilt u vrijwilliger worden of een mooie ruimte voor uw vergadering neem dan contact op met C. Couzijn Zorggroep de Laren /Villa Hamer 024-3030630.
Heeft interesse om te werken bij Villa Hamer of als vrijwilliger een bijdrage te leveren, de opendag en/of wilt u een afspraak voor een bezichtiging vraag dan naar Petra Kusters (teamleider) of Peter Degger (locatiemanager). Villa Hamer tel: 024-3030630