27 augustus 2016

Van kindercolleges tot leren programmeren in de bieb

Vanaf september start het nieuwe seizoen in de Bibliotheek Beek-Ubbergen, volop nieuwe jeugdactiviteiten. Naast het voorlezen voor kinderen en het voorlezen aan de Voorleeshond zijn er nu ook kindercolleges en kunnen jongeren leren programmeren in de bieb! De Bibliotheek blijft steeds op zoek naar mooie activiteiten die ervoor zorgen dat iedereen zich in de bieb kan ontwikkelen op een leuke en laagdrempelige manier. Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn er vanaf eind september kindercolleges in de bieb. Een echte wiskundige komt vertellen over de origami, en waarom dat eigenlijk ook wiskunde is. Of neem eens een kijkje in de wereld van de filosofie. Vraag je je wel eens af wat jou gelukkig maakt? Als je daarover nadenkt, ben je stiekem al bezig met filosofie. En wil je alles weten over de zon, de maan, vallende sterren en buitenaards leven? Marc Fokker gebruikt de beste sterrenkijker van de omgeving en probeert al je vragen te beantwoorden. Ook programmeren voor jongeren is een van de nieuwe activiteiten. In de bibliotheken Beek én Millingen kun je je (tot 12 jaar) gratis aansluiten bij de maandelijkse gratis jeugdworkshop ‘leren programmeren met Scratch’. Andere activiteiten voor kinderen en jongeren in de Bibliotheek Beek-Ubbergen, de Bibliotheek Millingen aan de Rijn? Kijk op www.obgz.nl/agenda-jeugd.Leren-programmeren-in-de-bieb