11 augustus 2016

Rick Roldrop presenteert: de Natuurquiz

Kom op de laatste vrijdag van de zomervakantie, 26 augustus, naar een super chille Natuurquiz in het Natuurmuseum Nijmegen! De presentatie is in handen van de in glitterpak gestoken drummende quizmaster Rick “Wil je misschien een dropje?” Roldrop. Hij weet zelf niet veel van natuur, is ad rem, weet de spanning altijd flink op te bouwen, is teerhartig, niet streng en volstrekt willekeurig in zijn oordeel. Zijn motto is: meedoen is belangrijker dan winnen! En vreemd genoeg weet hij tussen neus en lippen de toeschouwers en de deelnemers het een en ander te leren over de natuur.

Persfoto Natuurquiz

In de Natuurquiz strijden telkens twee teams (ouder en kind, kleinkind en grootouder, broer en zus, man en vrouw, jong en oud) om de titel ‘De Betweter van het Bos’! De quizvragen bestaan uit het uitvoeren van opdrachten, het raden van dierengeluiden of plantengeuren, het nadoen van dieren en het oplossen van schier onmogelijk te kraken breinbrekers! Het publiek speelt steeds een belangrijke rol in het beoordelen van de antwoorden: wie heeft er volgens jullie gewonnen?

De Natuurquiz is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en hun familie, vrienden of oppas. De quiz begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Vrienden van De Bastei | Natuurmuseum Nijmegen betalen € 3,00. Reserveren via natuurmuseum.nl/natuurquiz of bel: 024-3297070.

 

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen, telefoon 024 – 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl. Volg ons ook op Facebook en Twitter.