4 juli 2016

Vanaf 2017: Anders afval inzamelen in gemeente Berg en Dal

Op één manier afval inzamelen in de hele gemeente Vanaf januari 2017 is Berg en Dal verplicht het afval in de hele gemeente op dezelfde manier in te zamele20160704 communicatie-uiting anders afval inzamelen Berg en Dal 1n. De gemeente en Dar willen zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen en zo weinig mogelijk restafval overhouden. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee van zowel inwoners als gemeente. De meeste inwoners van Berg en Dal scheiden gelukkig al veel afval. Het gaat dus al goed, maar het kan nóg beter! Daarom gaan we vanaf 2017 afval anders inzamelen.

 

Hoe zamelen we afval in vanaf januari 2017?
Grondstoffen zoals groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), papier en plastic+ halen we gratis bij de inwoners thuis op.

 • Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval):
  Hoe: aan huis in de groene container.
  Wanneer: Van november tot en met april één keer in de twee weken.
  Van mei tot en met oktober iedere week.
 • Oud papier en karton:
  Hoe: aan huis in een papiercontainer.
  Wanneer: Eén keer per maand.
 • Plastic+:
  Hoe: aan huis in een speciale plastic+zak.
  Wanneer: Eén keer in de twee weken.
 • Restafval:
  Hoe: in een blauwe restafvalzak van €1, – per stuk (één keer in de twee weken opgehaald) of in afvalzakken in een ondergrondse restafvalcontainer (€1, – per opening).

Ervaring leert dat inwoners meer afval scheiden als zij betalen voor hun restafval.

 

Belangrijkste veranderingen:

 • We halen het gft-afval in zomer vaker op (wekelijks vanaf mei tot en met oktober)
 • Inwoners van de oude gemeenten Groesbeek en Millingen aan de Rijn verzamelen oud papier voortaan in een papiercontainer. In de oude gemeente Ubbergen was dit al zo.
 • Voor inwoners uit de oude gemeente Ubbergen verdwijnt de grijze restafvalcontainer en is het aanbieden van restafval niet meer gratis.
 • De chemokar stopt met rijden in de oude gemeente Ubbergen. Weinig inwoners maakten hier gebruik van.

 

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over anders afval inzamelen in Berg en Dal vanaf 2017, vinden inwoners in de brief en folder die zij deze week ontvangen of op www.dar.nl/bergendal. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl.