5 juni 2016

50 jarig priesterjubileum Jan van Gestel.

Pastor Jan van Gestel vierde op 5 juni zijn 50 jarig priesterjubileum in de  H.H. Cosmas en Damianuskerk te Groesbeek. Hij werd op 4 juni 1966  tot priester gewijd in de Sint Jan te ’s Hertogenbosch. Hij begon daarna als kapelaan in Groesbeek, waar hij de rest van zijn loopbaan bleef. Op 1 januari 2014 stopte hij daar als pastoor maar bleef in de parochie veel taken uitoefenen voor de kerk. Hij noemde zich zelf  ZZP-er: zielzorger zonder parochie.  Op zaterdag 4 juni 2016 was pastor van Gestel 50 jaar priester en dus ook 50 jaar in Groesbeek. Daarom was er vandaag een bijzondere mis met de pastor in de hoofdrol in de  H.H. Cosmas en Damianus, waar men na afloop bij hem op de koffie kon. In en om de kerk, in een ongedwongen sfeer, want hij wilde geen receptie waarbij iedereen hem de hand kwam schudden. Gewoon ongedwongen en dat is gelukt. zie de foto’s

DSC_9927 van Gestel naam