30 mei 2016

Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn 2.0

Na de tweewielers zonder hulpmotoren bij de Giro d’Italia zal de omgeving van Nijmegen nu met andere vervoermiddelen in de belangstelling staan. Het Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn organiseert haar jaarlijkse dag en  vele oldtimers zullen hierbij acte de présence geven. In 2015  werd  een traditie verbroken. De op de eerste zondag van juli zo bekende oldtimerdrukte  ontbrak.  Door de  aanhoudende  hitte werd Historisch Vervoer Millingen aan de  Rijn  afgelast. Dit jaar zullen  auto’s, tractoren, motoren, vrachtauto’s en bromfietsen uit een vervlogen tijd op 3 juli  ’s morgens om 10.00 uur vanaf Fletcher  Hotel –Restaurant Erica in Berg en Dal starten aan de tourrit. Hierbij zullen alle kerkdorpen van de nieuwe gemeente   met een bezoek vereerd worden.  Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal zullen bij het gemeentehuis in Groesbeek het defilé afnemen. Na de tocht door de mooie omgeving zullen de oldtimers vanaf ca. 13.00 uur arriveren in het Rijndorp. Het gratis toegankelijke middagprogramma zal, naast de te bewonderen 350 oldtimers van de tourrit, bestaan uit vele attracties. Enkele hiervan zijn:  Thematentoonstellingen  ;  Citroen DS  60 jaar, 1 jaar later in een Frans decor en  100 jaar BMW.  Voor beide is nog deelname mogelijk.  Meccano door het Meccanogilde , Fischertechniek . Bijzondere voertuigen, o.a. een Oldsmobile curved dash van 1902, stationair motoren,  uitvindingen, miniaturen  vrachtauto’s  en een  onderdelenmarkt markt. Verder oldtimervermaak voor jong en oud, muziek gezelligheid en  er mag  gedanst worden. Rond de klok van 16.30uur zal Burgemeester Slinkman de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen. Bent u bang de datum van deze dag te vergeten, noteer deze dan vlug in uw agenda. U bent van harte welkom. Tot ziens in Millingen aan de Rijn op zondag 3 juli.Historisch vervoer